headerfotos/zaeltje

Activiteiten

Let op: ivm het Covid 19 virus (Corona virus) geldt er een protocol voor gebruik van het Zaeltje

Centrale activiteit is samen koken en eten. Vanuit de nieuwe, ruime en van voldoende apparatuur voorziene stijlkeuken komen buurtgenoten om de twee weken eten tijdens  “Eten met Wil en Marianne”, genoemd naar de bewoonsters, die deze druk bezochte avonden organiseren. Van harte aanbevolen! De ruimte is geheel aangepast aan de eisen van deze tijd : het meubilair is letterlijk en figuurlijk licht, waardoor de ruimte snel is om te bouwen voor de diverse programma onderdelen. De wanden lenen zich bij uitstek voor het houden van exposities en zijn daartoe o.a. qua verlichting aangepast.

Er is een ruime keuze aan activiteiten: Bewegen voor ouderen o.l.v. Rachid Mali, Otto Schilling geeft aquarellessen, er is een creatieve middag en een ouderensoos.

Ook worden er regelmatig lezingen gegeven o.a. door Krijn Kluft over  het kijken naar en het beleven van kunst. Muziekuitvoeringen in allerlei genres maken tevens deel uit van het programma. In de AGENDA treft u het actuele aanbod aan.

Vanaf de opening van Het Zaeltje hebben veel wijkbewoners hun weg gevonden naar de Hoofmanstraat om deel te nemen aan de activiteiten.

 

SAMEN VOOR ELKAAR

Bij het verder ontwikkelen van de activiteiten in Het Zaeltje werken wij nauw samen met tal van gemeentelijke instanties en organisaties op het gebied van zorg en welzijn in Haarlem. Samen met de bewoners willen wij zo Het Zaeltje verder uitbouwen tot een ontmoetingsplek waar iedereen terecht kan voor ontspanning, entertainment, informatie en zorg.

 

Programma aanbod

In de AGENDA kunt u lezen welke activiteiten het komende tijd  in Het Zaeltje plaatsvinden. Eten, yoga en allerlei sociale en creatieve activiteiten. Mist u iets of heeft u belangstelling voor een nieuwe activiteit? Wij kijken graag samen met u of dat te realiseren is op basis van voldoende belangstelling uit de hele wijk. Neem gerust contact op met de coördinator/beheerder van Het Zaeltje, Petra de Beurs, of met Miny Schrotenboer, aanvoerder van het programmateam. Zij staan open voor suggesties. Het Programmateam bestaat uit Miny Schrotenboer, Henny Stevers, Marga Winkel en Patricia Buts.

Samen voor en met elkaar betekent de inzet van veel betrokken bewoners, die allemaal als vrijwilliger zich inzetten op allerlei gebieden.  Wij blijven op zoek naar mensen, die samen met ons willen zorgen voor het in stand houden van alle bestaande en nieuwe activiteiten. Als u tijd en zin heeft om ons te helpen neem dan contact op met Miny Schrotenboer.

Programmateam

Deze wijkgenoten vormen het programmateam:

Miny Schrotenboer: j.schrotenboer@chello.nl, telefoon: 023-5340860
Krijn Kluft: krijnkluft@live.nl 
Patricia Buts: p.buts6@chello.nl  
Marian van Gijlswijk: marian.mekkelholt@gmail.com 
Marianne de Vries: karolinedevries@hotmail.com

Het programmateam kan altijd nieuwe input gebruiken. Vindt u het leuk om mee te denken over de programmering, neem dan contact op met een van de programmateamleden.