headerfotos/zaeltje
 

Vrijwilligersborrel woensdag 12 december

Maandag 17 december 2018, 08:56

Woensdag 12 december 1018

Deze middag een uitnodiging gekregen voor het bijwonen van een borrel voor de vrijwilligers van onze mooie wijk.

Ik wist niet wat ik zag........zo sfeervol en gezellig met heerlijke hapjes en drankjes en een leuke toespraak van Krijn.

Leuk om te zien dat er zo veel leuke mensen zijn die zich inzetten voor de wijk.

Een beginnende vrijwilliger.

Rosehagher Courant

Vrijdag 14 december 2018, 10:40
Voor wie een exemplaar van de Rosehagher Courant is misgelopen of niet meer beschikt over zijn exemplaar, kan de Courant alsnog lezen door op de link te klikken. Editie 2 is in de maak.

Samenwerking met Buurtcoöperatie Garenkokerskwartier

Vrijdag 14 december 2018, 10:10
Vanochtend, vrijdag 14 december 2018 hebben Krijn Kluft en Jeannette Schilling de maandelijkse vergadering van de Buurtcoöperatie bezocht.
Zij organiseren buurtactiviteiten in het Seinwezen en houden zich bezig met het verduurzamen van de woningen in het Garenkokerskwartier.
Krijn heeft zich voorgesteld als voorzitter van Stichting Activiteitencentrum Het Zaeltje.

Zowel Het Zaeltje als de Buurtcoöperatie hebben de intentie uitgesproken om meer samen te werken. Op een of andere manier blijft de Zijlweg een scheidslijn tussen Garenkokerskwartier Noord en Zuid. In de toekomst zullen we kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen en/of aanvullen en zal ook zoveel mogelijk informatie over activiteiten worden gedeeld.

De Buurtcoöperatie Garenkokerskwartier vergadert elke eerste vrijdag van de maand (behalve vandaag).  
Voor meer informatie kan men terecht op hun website: https://www.garenkokerskwartier.nl/buurtcooperatie

Het Zaeltje bruist!

Vrijdag 30 november 2018, 15:41
De afgelopen maanden hebben extra veel activiteiten plaatsgevonden in het Zaeltje. Een aantal buurtbewoners heeft in het kader van 100-jaar Rosehaghe zich ingezet voor een gevarieerd aanbod. Prahbu Haremaker heeft 3 interessante Osho meditaties gegeven (schudden, dansen, hummen). Daarover later meer. Er is een filmvoorstelling geweest van Toneelgroep Het Volk en eind oktober kwam een flinke groep buurtgenoten naar de themamiddag over Mantelzorg.

Het Zaeltje bruist en niet in de laatste plaats door de vele vrijwilligers, die op wat voor manier dan ook de handen uit de mouwen steken met:
bardiensten, beheer, schoonmaak, verhuur, koken, exposities, cursussen. Het verzorgen van leuke activiteiten, als wandelen, tuinieren, koffieleuten, een creatieve en vintage beurs voor het goede doel etc. Het is ongelofelijk wat wij met elkaar in de buurt hebben neergezet. Steeds meer mensen vanuit de omgeving weten de weg naar het Zaetlje te vinden.

De tijd rond Sint en Kerst is altijd druk. Er volgen nog lezingen in december van George Berenschot. Met humor verteld en zeker de moeite waard. Er komt nog een samenzang en in januari is dan de start van weer vele nieuwe activiteiten.

.... en ja, het Zaeltje bruist!!!!!